Mezelf eens voorstellen

Ik ben Thessa Huys, mama van twee prachtige dochters Renée en Michèle. Ik ben klinisch psycholoog van opleiding en ben in 2008 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Ik heb jaren werkervaring in diverse Revalidatiecentra voor jonge kinderen en CLB-centra. In 2018 heb ik beslist mijn carrière over een andere boeg te gooien en te starten als zelfstandige. Ik ben eveneens ingeschreven bij de psychologencommissie als erkend psycholoog, waardoor ik de deontologische code dien te respecteren en gebonden ben aan mijn beroepsgeheim. 

Het ontstaan van SPADT...

Spel is al jaren een obsessie van mij en deze praktijk is voor mij de uitgelezen kans om mijn opleiding en hobby te combineren. 

In een gezin zijn we allemaal ervaringsdeskundige wat opvoeden en spel betreft, we botsen allemaal wel eens tegen een muur. Ja, ik ook. Ik hoorde vaak van mama's en papa's die zorgen hadden rond hun kind en hun spel. "Wat moet ik nu nog gaan kopen?", "Mijn zoon speelt niet en zit uren voor de TV", "Mijn kind is hoogbegaafd, maar ik vind geen geschikt speelgoed", "het rekenen gaat moeilijk in de klas, maar hoe kan ik als ouder mijn kind stimuleren", "mijn kind is overactief en ik kan hem niet tot rust krijgen", enzovoort. Ik ben mij gaan verdiepen in spel en (spel)ontwikkeling en ben ervan overtuigd dat dit een belangrijk onderdeel is van onze opvoeding. Spel is nooit "a waste of time", want actief spelen is passief leren! Daarnaast kan spel ook een belangrijke bron aan communicatie zijn met je kind. Spelen is communiceren, op een creatieve manier. 

Bijvoorbeeld kinderen die moeilijk gedrag stellen, ooit al eens gedacht dat de reden hiervan de spelomgeving kan zijn? Kinderen die zich niet goed voelen in hun omgeving, omdat het spel die ze aangeboden krijgen niet volgens hun ontwikkelingsniveau is, kunnen zich wel eens gaan vervelen waardoor ze moeilijk gedrag stellen, of vaak ruzie maken. Of kinderen die hun spel niet lang volhouden. Dit zijn hulpvragen waarbij ik ouders probeer te helpen, als mama en dus ervaringsdeskundige, maar ook als psychologe. Ik streef naar een persoonlijke ondersteuning, wat volgens mij de beste resultaten oplevert.  

Niet alleen ouders kunnen bij mij terecht, ook scholen, leerkrachten, onthaalouders en therapeuten zijn hier meer dan welkom.

Zo is SPADT dus ontstaan, uit interesse, passie en de vragen die er van verschillende ouders zijn. SPADT staat voor SPel met ADvies Thessa. Mijn motto: Samen op zoek naar oplossingen, spel met advies op maat.