Communie of jarig? Leg een lijstje bij SPADT (online en/of in de winkel)!

Waarom houten speelgoed

De voordelen van houten speelgoed

Voordelen van houten speelgoed

1) Duurzaam en veilig.

Niet alle houten speelgoed is duurzaam, let bij aankoop van houten speelgoed dat ze een veiligheidslabel hebben. Dan ben je zeker dat het hout die gebruikt wordt, geen giftige stoffen bevat, geen kans op splinters ed. 100% veilig dus voor jouw lieveling.

Houten speelgoed gaat heel erg lang mee. Uitgezonderd van krasjes, gaat houten speelgoed niet zomaar stuk. Het kan tegen een stootje, waardoor je er jaren plezier aan hebt.

2) Ecologisch

Houten speelgoed is ecologisch en dus goed voor het milieu. Hout dat wordt vervaardigd uit duurzaam beheerde bossen, uit gerecycleerd hout of uit rubberbomen die eigenlijk niet meer bruikbaar zijn. Leuk toch dat ook wij een steentje kunnen bijdragen aan het milieu.

3) Tijdloos en hip 

Houten speelgoed is tijdloos. Het blijft gewoon hip speelgoed dat al heel lang bestaat en doorgegeven wordt van generatie naar generatie. Uiteraard ook dankzij de duurzaamheid en het kwalitatieve aspect die hier ook een rol in speelt.

4) Houten speelgoed stimuleert de fantasie en verbeelding 

Houten speelgoed is ‘open’ speelgoed, speelgoed dat de fantasie en verbeelding van je kind prikkelt. Zonder al te veel toeters en bellen, zonder lichtjes en geluidjes, zonder de details van ander speelgoed, waarop je kind toch snel op uitgekeken is. Open speelgoed, speelgoed dat eindeloos is en waar het kind telkens iets anders ontdekt. Houten speelgoed verveelt gewoon nooit.

5) Houten speelgoed is decoratief 

Houten speelgoed heeft naast alle kwalitatieve en veilige voordelen ook een esthetisch voordeel. Het staat gewoon erg mooi in elk interieur. Van strakke tot klassieke interieurs. Het ziet er niet uit als gewoon speelgoed die rondslingert in je huis, het ziet er gewoon aantrekkelijk uit. Pak uit met houten speelgoed in jouw interieur.

BEKIJK ONS AANBOD OP ONZE WEBSHOP!!

Geschreven door Thessa Huys