Communie of jarig? Leg een lijstje bij SPADT (online en/of in de winkel)!

Sintcadeaus voor in de klas. Het advies van SPADT

Sintcadeaus in de klas. Het advies van SPADT

Educatief speelgoed in de klas

Sintcadeautjes in de klas? Je kent het wel? Op zoek gaan naar iets unieks, origineel en educatief? Een helse opdracht... Niet bij SPADT. Ik help jullie graag met jullie zoektocht. Een lijstje om mee te starten. 

  1. De Poppik posters met herbruikbare stickers. Stickerkunst alom met Poppik. Volg de instructies om de poster volledig te bestickeren. Vele posters hebben dan ook een educatieve waarde. Denk maar aan de 'Vlaggen' van de wereld', 'De wereldkaart' en 'Het heelal'. Bekijk het volledige Poppik aanbod
  2. Talcus Speksteen. De stenen op zich zijn te bewerken met schuurpapier en vijltjes om de mooiste creaties in beeld te maken. Leuk idee voor de Crealessen?
  3. Smartgames Temple Connection Dragon Edition. Ontrafel het geheim van de tempels. Plaats de juiste wegen en bruggen op het spelbord en verbind de tempels met elkaar. Educatief denkspel voor kinderen vanaf 7 jaar. 
  4. Thinkfun Chocolat Fix. Educatief spel waar deductie een belangrijk gegeven is en je de executieve functies traint. 40 opdrachten met 4 spelniveaus van beginner tot expert, je moet alleen maar de chocolaatjes op de juiste plaats leggen, succes! 
  5. Tangram Battle: Speel alleen of ga in duel met jouw tegenspeler. Voor kinderen vanaf 5 jaar tot volwassen leeftijd. Meer dan 100 uitdagingen, van makkelijk tot expert. Interesse? 
  6. Dicteer en vormspel: Je speelt het spel in team. Spel kan met maximum 4 teams gespeeld worden. Het is de bedoeling dat één iemand van je team aan de hand van een voorbeeldkaart dicteert hoe de anderen van je team hun geometrische figuren dienen te leggen. Indien beide kaarten perfect overeenkomen, verdien je met jouw team een punt. Het is een kwestie van goed en correct te communiceren en goed actief te luisteren. Samenwerken is een must!!
  7. Groot crea magneetbord. Een combinatie van het klassieke tangram spel en puzzelen. Kinderen die houden van wat extra uitdaging zul je hier groot plezier mee doen. Of je laat het kind zelf zijn/haar fantasie de vrije loop. Voor elk kind kan dit magneetbord leuk zijn. 
  8. Transparante stenen, leuk voor op de lichtbak/lichttafel of om op elkaar te stapelen. Mag in geen enkele kleuterklas ontbreken. Bekijk al ons materiaal voor op de lichttafel
  9. Letterspelmat. Twister met letters. Vorm het juiste woord met jouw handen en voeten... Bewegend leren. 
  10. Waytoplay, de flexibele autobanen. Ideaal voor in de kleuterklassen, maar ook lagere schoolkinderen vinden de banen fantastisch. De banen zijn makkelijk afwasbaar en geschikt voor overal, binnen of buiten, in het zand of in het water. Het kan allemaal. 


Geschreven door Thessa Huys (7/11/2019)