10% korting met code 'ZMRVERLOF2024' tijdens zomerverlof vanaf 20/07/2024 tem 11/08/2024. Bestellingen worden na ons verlof verzonden.

Ik ga op reis en neem mee... spelletjes.

Spadt

Het is (bijna) vakantie, maar wat zal het voor jullie worden? Vakantie naar de zon in Frankrijk, het strand in Spanje, wordt het de Ardennen of een weekje naar de Belgische kust? Of wordt het misschien nogmaals een "staycation"?

Ik probeer jullie eventjes op weg te helpen met een checklist met speelgoed die je absoluut moet meenemen onderweg naar jullie bestemming. Jullie denken spontaan aan 'de tablet' waarschijnlijk? Maar het kan ook anders. Lees maar even mee. Dat bespaart jullie al heel wat denkwerk en stressmomenten.       

 1. Kleuren met water, Djeco:                 
  Magische prenten waar je met een waterpen over 'schrijft' en de meest prachtige kleuren ontstaan. Ideaal voor in de auto en de allerkleinsten zijn er dol op. 

 2. Vakantie Bingo of een Auto Bingo:
  Hiermee kan je de kinderen uren bezig houden. Elk kind heeft zijn eigen Bingo kaart en zoeken maar. Iets gevonden wat op de Bingo kaart staat, dan mag je dat afkruisen. Wie heeft als eerste zijn/haar kaart vol? Voor ieder land een Bingo. 

 3. Verticale Puzzel op autoramen:
  Fantastisch leuke puzzels die 'kleven' aan de ramen. Je kan ze er makkelijk terug afhalen zonder sporen na te laten. De puzzelstukken kan je oneindig veel kleven zonder iets af te doen aan de werking ervan. 

 4. Magnetische Puzzelboekjes van Scratch:
  Een boekje met 2 puzzels én ze zijn magnetisch. Neem het boekje op de schoot en puzzelen maar. Lekker makkelijk in de auto. 

 5. Magnetische puzzel run 2 in 1:
  Een doosje met een puzzel en een knikkerbaantje. Een handig doosje voor in de auto.

 6. Black Stories (vanaf 12 jaar) of Rainbow Stories (vanaf 8 jaar):
  Hou je van taalspelletjes? Dan zijn deze raadsels écht iets voor jou. 1 iemand in de auto kent de oplossing van het raadsel en de anderen hebben er het raden naar. Stel de juiste vragen en los samen het raadsel op. 

 7. Magicube Blokken:
  Deze blokken zijn magnetisch en heel erg leuk om mee te geven aan de allerkleinsten in de auto. 

 8. Haba Reisspelletjes:
  Haba heeft een aantal reisspelletjes in zijn assortiment. Uiteraard kan je deze bij Spadt verkrijgen (Beren Erger jullie niet, Zeeslag, Kapitein Sudoku en 4 aan het Strand). Makkelijk is het formaat van de verpakking en ze zijn magnetisch. 

 9. Magische pen en notitieboekjes:
  Met deze bijzondere magische pen kan je allerlei geheimen bewaren. Met het lampje kan je het geheimschrift terug lezen. Leuke bezigheid in de wagen. 

 10. Tiny Tins Blikken spellendoosjes van 999:
  Deze kleine blikken doosjes zijn zodanig compact en simpel in gebruik, dat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Ook in de auto zijn deze spelletjes geen overbodige luxe. 

 11. Magneetspeldoos HABA:
  Deze dozen met magneetjes van HABA zijn uitklapbaar en makkelijk te gebruiken op de schoot. Ideaal voor onderweg. 

 12. Kleurdoosjes Tiger Tribe:
  Ken je deze leukerds nog niet? Eénmaal je ze hebt gekocht, ben je onmiddellijk en voor altijd fan. De doosjes zijn allemaal voorzien van stiftjes en stickertjes en eventueel nog andere leuke extra's. Alles in 1 doosje om mee te nemen en creatief te zijn op reis. 

 13. Ze Elasto Robot van Djeco: constructieblokken die aan elkaar vasthangen met elastiekjes. Beweeg ze in allerlei vormen en maak er leuke en gekke robots van. Klein, handig en makkelijk mee te nemen in de auto. 

 14. Chili Dice van 999:
  De leukere versie van Yahtzee en makkelijk te spelen in de wagen of op vliegtuig. 

 15. SmartGames Reisspelletjes:
  De kleine spelletjes van Smartgames zijn magnetisch en uitdagend. Je bent er toch een hele tijd mee zoet en het verveelt nooit. Dat vinden wij toch. Busy Bugs en Tangoes Animals zijn onze favorieten. 

 16. Een laatste tip: leg in het midden van de wagen een grabbeltonnetje, grabbeldoosje of hoe je het ook mag noemen. Wij stoppen het vol met kleine hebbedingetjes en fidgets. Af en toe nemen ze er iets uit en zijn er eventjes mee bezig. Het werkt!!

           

Elk jaar krijg ik de vraag welke spelletjes men kan meenemen in de auto of op het vliegtuig. Ik hoop jullie hiermee toch een beetje op weg geholpen te hebben. Succes en heel veel plezier op reis! Adios, Ciao, Auf Wiedersehen, Salut, ...