10% korting met code 'ZMRVERLOF2024' tijdens zomerverlof vanaf 20/07/2024 tem 11/08/2024. Bestellingen worden na ons verlof verzonden.

TOP 15 Solospelletjes of spellen voor 1 speler

TOP 15 Solospelletjes

Solospelletjes of spelletjes voor 1 speler. Je vindt er niet zo heel erg veel. De meeste spellen zijn gericht op gezinnen vanaf 3 à 4 spelers. Maar niet ieder kind heeft een broer of zus of niet iedereen heeft het geluk een partner te hebben. Daarom gaan wij ook op zoek naar leuke en uitdagende solospellen of spelletjes die je gewoon alleen kan spelen, aan tafel of in de zetel. 

Daarbij willen we eerst graag een onderscheid maken tussen spellen voor jonge kinderen (2 tot 7 jaar) en spellen voor iets oudere kinderen (vanaf 8 jaar). 

Voor jongere kinderen is het aanbod toch net iets ruimer dan het aanbod voor oudere kinderen. Denk maar aan de 'Eerste spellen van Haba'. De eerste spelletjes van Haba zijn namelijk coöperatieve spelletjes (lees blog voor meer info). Je speelt tegen 'het spel' en laat ons nu net dat de spellen zijn die je ook alleen kunt spelen. Denk daarbij ook aan 'Max De Kat' van SunnyGames of 'Woolfy' van Djeco.

Daarnaast heb je ook de vele solospellen van SmartGames. Uitdagende spelletjes met verschillende moeilijkheidsniveaus. Het aanbod voor jonge kinderen is opnieuw heel erg ruim en kan je terugvinden op onze webshop. Voor iets oudere kinderen/volwassenen is het aanbod toch iets beperkter. Vandaar dat we het belangrijk vinden op zoek te gaan naar solospelletjes voor oudere kinderen of volwassenen. 

De TOP 15 solospelletjes voor kinderen/volwassenen vanaf 8 jaar volgens Spadt! 

 1. Solitaire (21,50 euro): De bedoeling van het spel is een knikker over een andere knikker te plaatsen naar een leeg vakje. De knikker waarover je gesprongen bent, verwijder je van het bord. Aan het einde van alle zetten moet je een laatste pion over hebben in het midden van het spelbord.
 2. Brains 999, Toverdrank (13,99 euro): Je stelt steeds een toverdrank samen, die aan verschillende voorwaarden moet voldoen. Gebruik de correcte hoeveelheid van de juiste ingrediënten om de puzzels op te lossen.
 3. Laser Maze (38,95 euro): Probeer de laserstraal door het doolhof van hindernissen te leiden. 60 opdrachtkaarten met 4 spelniveaus
 4. Tangram Battle, 1 of 2 spelers (26,99 euro): Tangrammen, een breinbreker van formaat!
 5. Check, de Beste zet (12,50 euro): Jawel, schaken kan je ook alleen doen. 96 denkpuzzels in een compact doosje met telkens op de voorzijde van de kaart de opgave en op de achterkant de unieke oplossing. 
 6. Anti-Virus (24,99 euro): Hou je hoofd erbij en verwijder het virus (rood puzzelstuk) vooraleer het anderen besmet. Schuifpuzzel waar de puzzelstukken in allerlei richtingen kunnen verschoven worden en zelfs allemaal tegelijkertijd kunnen verschuiven. 
 7. Kameleo (12,50 euro): Het is etenstijd! De kameleon cirkelt rond zijn smakelijke hapjes en wil ze allemaal opeten. Help de kameleon met zijn eten, zodat er geen restjes overblijven. Doel van het spel is om de kameleon ALLE insecten te laten opeten!
 8. Catan, dobbelspel (10,99 euro): Bouw zoveel mogelijk straten en dorpen. Om straten en dorpen te bouwen, heb je bepaalde grondstoffen nodig. Dobbel de juiste grondstoffen om datgene te bouwen die jij wenst te bouwen. 
 9. The Key Haba, verschillende spellen (24,95 euro): Deductie gezelschapsspel met diverse raadsels/moorden die je moet zien op te lossen. Spel kan met 4 spelers of ook alleen gespeeld worden. De verschillende raadsels zorgen ervoor dat het spel steeds boeiend blijft. 
 10. Genius Square (22,99 euro): Leg je coördinaten die je dobbelt. Daarna puzzel je de vormen op het bord zodat het bord volledig is. Er zijn 62.208 mogelijke puzzels. 
 11. Beezzz Puzzzle (14,99 euro): Vervolledig de honinggraat. Leg de vormpjes zoals op het kaartje en probeer de rest op te vullen door goed na te denken en jouw visueel ruimtelijk inzicht te gebruiken.
 12. Braindice (19,95 euro): Wiskundige breinbreker die eindeloos de hersenen prikkelt. Gooi de dobbelstenen en stop ze willekeurig terug in de puzzel. Draai aan de houders tot je de som hebt van het aantal stippen op de dobbelstenen. 
 13. Zig Zag Puzzler (16,50 euro): Met dit 3D-puzzelspel kun je een piramide bouwen of een zigzagpatroon. Kun jij de kleuren laten overeenstemmen met die van de opdracht?
 14. Color Sudoku (29,95 euro): Sudoku zonder getallen, maar alleen met kleuren. Zorg ervoor dat elk kleur éénmaal voorkomt in elke rij en kolom. Geen enkele kubus heeft dezelfde kleurenpatronen.
 15. Chocolate Fix (24,50 euro): Volg de instructies op de opdrachtkaartjes en probeer de chocolaatjes op de juiste plaats te leggen. 40 opdrachten met 4 spelniveaus. 

Volgens ons zijn dit spelletjes die uitdagend en leuk genoeg zijn voor oudere kinderen én zelfs volwassenen. Een belangrijke kanttekening hierbij is, dat deze spelletjes eventueel ook kunnen gespeeld worden door jongere kinderen die extra uitdaging of differentiatie nodig hebben. Deze spelletjes kunnen ook makkelijk geïntegreerd worden in een kangoeroeklas, voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen ze heel erg interessant zijn. 

Bekijk het volledige assortiment op onze webshop www.spadt.be.