Communie of jarig? Leg een lijstje bij SPADT (online en/of in de winkel)!

Leukste spellen voor 2

Leukste spellen voor 2

Het is bijna Valentijn. En meer dan ooit wordt dit gevierd samen bij jullie thuis. Dit jaar geen romantische etentjes op restaurant of gezellige uitstapjes, maar wel gezellig thuis. Dé ideale activiteit die jullie verbindt met elkaar, zijn gezelschapsspelletjes spelen. 

Ik som graag mijn favoriete spellen op voor 2 spelers. Mijn TOP 5 is:

Op 5: Cube Duel van Smart. Een cognitief spel waarbij het brein wordt geprikkeld. Wij houden wel van dit soort spelletjes. Hier moet je visueel-ruimtelijk wel sterk voor zijn. Iedere speler speelt met zijn eigen kleur. Je plaatst jouw spelstukken zodanig in de kubus dat jouw kleur het meest aan de oppervlakte ligt, want dan pas verzamel je punten. Leuk voor 2, maar ook als je alleen bent, kan je dit spel spelen (80 solo-uitdagingen). 

Op 4: Jaipur, een tactisch ruilspel van Asmodee. Hier kruip je in de huid van een handelaar. Het is de bedoeling om aan het eind van de ronde rijker te zijn dan jouw tegenspeler. Om dit te realiseren verzamel en ruil je goederen op de markt, en vervolgens verkoop je deze voor roepies. Voor een grote verkoop, ontvang je een beloning (bonusfiche). De kamelen hebben geen verkoopwaarde, maar zijn erg handig om mee te handelen, zeker als je veel goederen van de markt nodig hebt. Spel vanaf 10 jaar. Toon aan jouw lief wie de beste handelaar is. 

Op 3: Hive van Tucker's Fun Factory, een variant op schaken. Eerlijk? Wij speelden dit spel nog niet. Hive is een spel voor mensen die van schaken houden. We kregen hierop al héél veel positieve reacties. Schakers zijn hier dol op, dus mocht Hive zeker niet in de top 5 ontbreken. Hoe gaat het in zijn werk?
Hive speel je met 2 spelers en het doel van het spel is om de bijenkoningin van de tegenstander volledig te omsluiten. De stukken bestaan uit verschillende insecten die allemaal anders bewegen. Zo mag de sprinkhaan bijv. in een rechte lijn naar de eerstvolgende vrije plek springen, de mier onbeperkt lopen en de tor 1 stap lopen of op een ander stuk klimmen. Elke beurt mag je een stuk in het spel plaatsen of een al aanwezig stuk verplaatsen.  Wie sluit als eerste de bijenkoningin op? Ook uitbreidingen verkrijgbaar. 

Op 2: Ubongo het Duel, van White Goblin. Een spel voor mensen die van 'puzzelen' houden. Ubongo bestaat dan ook in verschillende spelvormen. Zoals altijd bij Ubongo draait in Ubongo, het Duel alles om de vraag: "Wie lukt het om als eerste zijn puzzelvlak volledig te bedekken?". De snelste speler krijgt een overwinningspunt en daarna dient de volgende opdracht zich alweer aan.

Op 1: Onze absolute favoriet is Patchwork van 999! Toegankelijk en tactisch tweepersoonsspel. Maak een zo groot mogelijke lappendeken. Hou daarbij rekening met zowel het inpassen van de lapjes als het aantal zetten die ze kosten. Sommige lapjes leveren tijdens het spel knoopjes (inkomen) op. Zorg dat je op het einde van het spel zoveel mogelijk knoopjes hebt verzamelt en dat jouw lappendeken zo volledig mogelijk is bedekt. 

Heb je nog ideeën nodig? Bekijk alle spelletjes die dienen voor alleen 2 spelers.

Nog vragen, stuur ze gerust door naar thessa@spadt.be.

Geniet van elkaar op Valentijn! Hou van elkaar, elke dag van het jaar! 

                                                                                                                        Geschreven op 27/1/2021