10% korting met code 'ZMRVERLOF2024' tijdens zomerverlof vanaf 20/07/2024 tem 11/08/2024. Bestellingen worden na ons verlof verzonden.

Het gebruik van houten knikkerbanen.

Spadt

Knikkerbanen zijn eveneens educatief speelgoed

Waarom is een knikkerbaan educatief speelgoed en waarom vinden kinderen het zo fijn om mee te spelen? Ik probeer hierop een antwoord te formuleren. 

 1. Knikkerbanen hebben een hoge plezierfactor. Knikkers bewegen en wat vinden kinderen nu leuker aan dingen die bewegen? Knikkers hebben ook verschillende fantastische kleuren die aantrekkelijk zijn voor de kinderen.

 2. Knikkers en knikkerbanen zorgen voor een rustgevend effect. Overprikkelde kinderen kunnen dus wel degelijk baat hebben bij het spelen met knikkers/knikkerbanen (ADHD, overgevoelige kinderen, ...)

 3. Het bouwen van knikkerbanen vergt heel wat ruimtelijk inzicht. Want hoe krijg je bvb de knikker van boven naar beneden en hoe zorg je ervoor dat de knikkers nergens blijven vaststeken? Kinderen moeten gaan nadenken en architect gaan spelen. Hoe werkt bijvoorbeeld de zwaartekracht en snelheid tijdens het knikkeren? 

 4. Het spelen met knikkers oefent ook de fijne motoriek van de kinderen. 

 5. Wist je dat je 2 verschillende knikkerbanen hebt? Bij SPADT vinden jullie de knikkerbanen waar de kinderen blijvend architect moeten spelen en knikkerbanen die éénmaal gebouwd zijn, ook lang en stevig blijven staan. De eerste soort knikkerbanen moet het kind de bouwstukken blijven opnieuw plaatsen, want als een knikker ergens hard tegen botst, moet je het bouwstuk opnieuw wat beter plaatsen zodat de constructie niet in elkaar valt. Dit soort knikkerbanen raden wij aan vanaf 6 jaar, want deze vragen toch een hogere frustratiedrempel. Andere knikkerbanen zijn constructies die je aan elkaar vastklikt, waardoor de knikkers aan een hoge snelheid de knikkerbaan niet kunnen omver gooien. Dit soort knikkerbanen dienen voor kinderen vanaf 3 jaar, maar blijven uiteraard ook leuk voor oudere kinderen. 
  SPADT verkoopt beide soorten houten knikkerbanen.         

                     Kom al onze knikkerbanen ontdekken.

 1. BIGJIGS TOYS knikkerbaan: hier zijn de kinderen blijvend architect! Als de knikker aan een harde snelheid ergens tegen botst, zou het kunnen dat je de constructie terug wat moet aanpassen. Leuk voor oudere kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben. BIGJIGS raadt deze knikkerbaan al aan voor kinderen vanaf 3 jaar, maar wij stellen de leeftijd bij vanaf 6 jaar. 
 2. Bamboo Planet: houten knikkerbanen waar je stukken aan elkaar vast klikt. Enkele uitbreidingen beschikbaar. 
 3. MAGLAB Magnetische knikkerbaan: de magnetische knikkerbaan met koffer en krijtbord achteraan. Ideale knikkerbaan voor scholen. 
 4. Kullerbü knikkerbanen: knikkerbanen van HABA ontworpen voor kinderen van 2 tot ongeveer 8 jaar. De knikkers zijn grotere ballen die dus geschikt zijn voor de kleine kinderen. Naast 'knikkers' kunnen er ook auto's op de knikkerbanen rijden. Plezier gegarandeerd!! 
 5. Zig & Go knikker -en dominobaan: Zig & Go, uitdagende en innovatieve dominobanen en knikkerbanen in één! Maak de leukste en meest uitdagende parcours waar je kan mee imponeren. Voor kinderen vanaf 7 jaar. 

Geschreven door Thessa Huys

Spadt
Spadt
Houten knikkerbaan Bigjigs
Spadt
Houten knikker -en dominobaan van djeco, 27 onderdelen
Het gebruik van houten knikkerbanen.