Verzenden naar BELGIË en NEDERLAND voor 5,95 €!!

Een lichttafel, het gebruik in de klas.

Een lichttafel of lichtbak, het mag én kan niet ontbreken in de kleuterklas.

Openended speelgoed waar peuters/kleuters veel plezier aan zullen beleven. Ik probeer jullie wat op weg te zetten. 

Lichttafel in de klas
Spadt

Sensorisch spel

Peuters en de jongste kleuters houden van zintuiglijke stimulansen. De lichtbak is hierbij een fantastisch hulpmiddel en zorgt voor leuke visuele effecten. Denk maar aan het spelen met zand op een lichtbak (met zandkammen), waterparels (gekleurd en transparant), scheerschuim of gekleurde rijst. Het licht van de lichtbak die er mooi doorschijnt, zal een glimlach op de gezichtjes van de kinderen toveren.

Verder kan je de kinderen kleuren en/of vormen laten sorteren op de lichtbak. Hiervoor kan je gebruik maken van de transparante geometrische schijfjes of de vierkante schijfjes. Teken aparte sorteervakken op de lichtbak (plastiekje als bescherming) waarin het kind kan sorteren.

Laat de kinderen op een speelse manier kennis maken met de wetenschap van het magnetisme. De magnetische toverstaf en de transparante schijfjes zijn hiervoor het ideale gereedschap. Fantastisch materiaal voor op de lichtbak. 

Spadt
Spadt
Transparante schijfjes van TickIt op de lichttafel

Taal

Het inoefenen van de leesvoorwaarden, letters, en schrijfvoorwaarden kan op een speelse manier dankzij de lichtbak. Leuke tools zijn de transparante drukletters, de flexibele letters en de lettergelbootjes. Leg de letters op de lichttafel of vorm een woord en het visueel resultaat is verbluffend.

Daarnaast is het ook gewoon leuk de letters te 'schrijven' in zand of in scheerschuim bovenop de lichtbak, wat dan weer de schrijfmotoriek stimuleert op een speelse manier. 

Spadt
21 gelvissen in verschillende regenboogkleuren.

Wiskunde

Naast de voorbereiding van spelling/taal/letters zijn ook de rekenvoorwaarden ontzettend belangrijk. Hiervoor zijn er opnieuw diverse materialen geschikt, denk maar aan de transparante cijfers, de cijfergelvissen en de flexibele cijfers

Bekijk het volledige aanbod speelgoed geschikt voor de lichtbak. Leuke werkjes zonder blaadjes, het kan dus ook.